PEKİ OYA HANIM BU YETENEK SİZDE NASIL ORTAYA ÇIKTI ? :)

Gerçek sanat bilgidir, yetenek değil.“ - G.I.Gurdjieff

Sanat, uğraş alanımda değil maalesef. Fakat renk uyumunu uyarladığınız durum ne ise, adeta bir sanat eseriymişçesine göze estetik görünüyor olduğu bir gerçek.

Kimse ayıp etmek niyetiyle sormadı bu soruyu bugüne kadar. Sanırım yaptığım işi kestirmeden anlatmaya çalıştığım anlara denk geldi:

"Peki Oya Hanım bu yetenek sizde nasıl ortaya çıktı? Hangi olayla bu yeteneği işe çevirmeye karar verdiniz?”

Ortada yetenek yok. Ortada bilgi var. Teoriyi pratikle harmanlamak var. Sonrasında kilometre kat etmek var. “Sürecin getirdiği noktaya özel bir yeteneğimle mi ulaştım acaba?” diye düşündüğümde, “Hayır” diye yanıtlayabiliyorum.

Belki araştırmacı olmak, okuduğum, gördüğüm her şeyi renkler bağlamında bir yere dahil edebiliyor muyum diye bakmak ve bir ipucu yakalarsam da, çok sayıda durumda teyidini aldıktan sonra formüle etmek.. Merak ve araştırmacılık yetenek sayılamayacağına göre, “renk aşkı” deyip noktalıyorum bu sorunun yanıtını.

Şüphesiz ki siz de renk eğitimi aldığınızda, ortaya renk uyumunu yakalamış kişiler, mekanlar, ürünler çıkartabilirsiniz. Yeteneğe değil, bilgiye sahip olmak yeterli.

Her bir ton, dört kombinasyon formülünden birine oturuyor; ebatlar, beraberinde kullanılacak diğer renkler, kontrastlar ve benzeri koordinatlar, belirlenmiş bir şablona oturuyor.

Deneyimlerini paylaşmaya açık olanlara da yakın mesafede olun, takip edin. Yerli (kimi öğrencim olan) ve yabancı meslektaşlarım, ben de dahil olmak üzere, içimize sığmayan renk coşkumuzu her fırsatta paylaşıyor, birbirimizin deneyimlerinden faydalanıyoruz.